Probiotica

 

Hedelab houdt zich al vele jaren bezig met de verwerking van probiotica, zodat wij beschikken over jarenlange ervaring en erkende deskundigheid op dit gebied. Wij produceren formules op maat op basis van stammen of mengsels van stammen, volgens een strikt behandelingsproces en met inachtneming van de vereiste kwaliteitsnormen. Het is van essentieel belang dat de levensvatbaarheid en stabiliteit van probiotische stammen of stammen van enzymcomplexen op een bepaald niveau kunnen worden gewaarborgd.

De controle van onze productie-omgeving, van het behoud van stammen bij T° < – 25° tot de controle van de mengtijden in aangepaste mengers in een omgeving met gecontroleerde t° en vochtigheid.

Bovendien zijn wij verheugd dat wij een groot aantal BtoC-leiders die in dit marktsegment actief zijn, van dienst kunnen zijn.

De belangrijkste factoren

Bovendien zijn wij verheugd dat wij een groot aantal BtoC-leiders die in dit marktsegment actief zijn, van dienst kunnen zijn.

 

De drie belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het optimaliseren van probiotische formuleringen zijn :

  1. Kwaliteit van de variëteiten: wij selecteren variëteiten die gedocumenteerd zijn voor hun gezondheidseffecten. Zij moeten ook goed bestand zijn tegen externe belastingen, en een goede tolerantie hebben voor zure pH en spijsverteringsenzymen.
  2. Behandelingsomstandigheden: Wateractiviteit, temperatuur en zuurstof zijn van cruciaal belang voor het behoud van de levensvatbaarheid van de cellen en het behoud van de bacteriestammen. Daartoe is het noodzakelijk optimale galenische vormen te kiezen voor een betere overleving van probiotische stammen. Het is ook belangrijk de temperatuur te beheersen om schokken te beperken die de kwaliteit en de levensvatbaarheid van probiotische stammen kunnen aantasten.
  3. Formulering: probiotica zijn gevoelig voor bepaalde vitaminen, plantenextracten en hulpstoffen. Het is belangrijk de ingrediënten van probiotische formules zorgvuldig te kiezen. Het is ook belangrijk een verpakking te gebruiken die de opname van vocht en zuurstof in de tijd beperkt.

Onze interne procedure

Ontwikkeling in O&O :

Wij selecteren en combineren de beste keuze van stammen, excipiënten en galenische vormen voor elke nieuwe formule. Het is van essentieel belang rekening te houden met de zuurstoftolerantie van bepaalde stammen om de meest geschikte galenica te kunnen voorstellen.

Opslag

Wij voeren gekoeld transport en gekoelde opslag van probiotica uit in koelruimten met temperaturen tussen -25°< +4° met temperatuurregistratie bij ontvangst.

Production

De productie

Wij voeren de meng- en verpakkingsoperaties in zakjes, sticks of capsules uit met een geoptimaliseerde organisatie in termen van tijd en proces om een zeer korte tijd te maximaliseren en het verlies aan levensvatbaarheid te beperken.

De verpakking is aangepast aan probiotica om zuurstof- en vochtoverdracht te voorkomen.

Aan het einde van elk productieproces voeren wij een kwaliteitscontrole uit op de levensvatbaarheid van de cellen. Op verzoek van onze klanten kunnen wij ook sequencing en qPCR uitvoeren in ISO 17 025 geaccrediteerde laboratoria.